Τι είναι ο προσθετολόγος

Ο προσθετολόγος είναι ο εξειδικευθείς οδοντίατρος στην αποκατάσταση και αντικατάσταση δοντιών. Εχει εκπαιδευτεί μεταπτυχιακά για τρία έτη και έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις ικανότητες για να επαναφέρει τη μέγιστη λειτουργία και αισθητική στο χαμόγελο σας.

Αντικείμενο της εργασίας του είναι η προσθετική οδοντιατρική που περιλαμβάνει στεφάνες, γέφυρες, όψεις, ένθετα, ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, οδοντικά εμφυτεύματα, προσθετική μετά από ατυχήματα που προκαλούν μεγάλες βλάβες στο στόμα και στα δόντια, αντιμετώπιση συνδρόμων δυσλειτουργίας της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης και  προσθετική αποκατάσταση των ελλειμάτων που δημιουργούνται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης όγκων στην περιοχή του στόματος και προσώπου.

Ουσιαστικά η προσθετική εξειδίκευση περιλαμβάνει την αντιμετώπιση όλων των σύνθετων προσθετικών προβλημάτων με την πιο σύγχρονη επιστημονική γνώση, τεχνογνωσία και τεχνολογία 


H κυρία Δόμνα Ευαγγελίδου, αποφοίτησε το 1994 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Την περίοδο 1995-1998 σπούδασε μεταπτυχιακά στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με αντικείμενο την Προσθετολογία και τα Οδοντιατρικά Βιουλικά, όντας παράλληλα υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Το 1999-2000 εργάστηκε ως Clinical Associate στο University of Pennsylvania,PA, USA.
Το 2000-2001 ολοκλήρωσε τις σποδές της με επιπλέον κλινική εξιδίκευση στα οδοντικά εμφυτεύματα (Implant Fellowship) στο Ohio State University, Columbus, OH, USA.
Από το 2002 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Οδοντικής Προσθετικής στην Αθήνα.
Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε συνέδρια

Email: evangelidou@implantdentistry.gr

Ο κύριος Γεώργιος Σιάμος, αποφοίτησε το 1994 από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)
Την περίοδο 1995-1997 εργάστηκε ως Επιμελητής στο Οδοντιατρείο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών,διατηρούσε παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών με αντικείμενο τα Οδοντιατρικά Βιουλικά.
Την περιοδο 1998-2001 σπούδασε μεταπτυχιακά στο Temple University, Philadelphia, PA, USA με κλινική εξειδίκευση στην Προσθετολογία και MSc στην Βιολογία Στόματος.
Από το 2001 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Οδοντικής Προσθετικής στην Αθήνα ενώ εργάζεται παράλληλα στο Πολεμικό Ναυτικό ως Προσθετολόγος Οδοντίατρος.

Email: siamos@prosthodontics.gr

Site by Webrelations